LOSKII Vákuumfóliázó gép

LOSKII Vákuumfóliázó gép

Fóliahegesztő

Vákuumozó gép

Bevezetés

Régóta szemezgetek már ezzel a kis LOSKII Vákuumfóliázó géppel. Fontos volt számomra, hogy ne csak forrasztani tudjunk itthon, hanem ki is tudjuk szívni a levegőt, vákuumozni tudjuk az ételeket. A vákuumozással sokkal tovább elállnak a fagyasztott termékeink sokkal frissebbek maradnak, ezt mondják a nagyok. Erről egyébként a használati útmutatóban is olvashatunk, ami meglepő, de angolul van! Azt mondják, hogy -16-20 fokon ha húst fagyasztunk le vákuumozás nélkül, akkor átlagosan 3-5 hónap a tárolási idő, addig tárolhatnánk (bár addig hivatalosan lejár a szavatossága, mint tudjuk). Ellenben, ha ezt még vákuumozzuk is, akkor ez az idő akár 1 év is lehet! Miért ne vákuumozzuk, ha már van ilyen LOSKII Vákuumfóliázó gép!

Kicsit a készülékről mit is tud

Anyaga: ABS
Súlya: 600g
Teljesítmény: 110W
Feszültség: 220-240V
Vákuum erőssége:>-60 kpa
Méretek és súly
A termék súlya: 1.05 kg
Csomag súlya: 1.2 kg
A termék mérete (H x Sz x Ma): 38,20 x 10,40 x 6,20 cm / 15,04 x 4,09 x 2,44 hüvelyk
Csomag mérete (H x Sz x Ma): 40,00 x 11,00 x 8,00 cm / 15,75 x 4,33 x 3,15 hüvelyk
Dugalj CN (az országodnak megfelelő adaptert küldenek) Én már alapból EU dugaljjal kaptam

LOSKII Vákuumfóliázó gép

Megveszem

Design és első benyomások

Bár maga a csomagolás nem egy extrém igényesnek mondható ezzel a barna dobozzal, de ennél elnézzük, nem kell megfognia elsőre, ez nem egy prémium fülhallgató. A dobozt kibontva minden fóliában van, szépen becsomagolva LOSKII Vákuumfóliázó gép, még a 220V helye is igényesen „le van takarva” egy kis gumi dugóval, azt eltávolítva egyszerűen bedugható a vezeték. A gép tényleg könnyű, mondhatni kis kezesbárány, mely egyszerű fehér színű a tetején némi szálhúzott szerű anyaggal. Itt kapott helyett a gyártó logója, a 4db vezérlőgomb (étel típus választó, egy fóliázas, egy vákuumozás aztán fóliázás és a stop gomb) valamint a zacskó elvágására szolgáló kis szike. A LOSKII Vákuumfóliázó gép oldalán pedig két gomb kapott helyet, erről a tesztnél majd részletesen leírom mi a jelentőségük. 

Ezen felül még 5 db kis mozgó zöld színű ledet is láthatunk, ez a visszajelzésekért felelős, melyet az aktuális éppen futó folyamat során láthatunk a LOSKII Vákuumfóliázón. Amint bedugod a készüléket ő bekapcsol, de hangtalan, semmi hangot nem hallasz és automatikusan kiválasztásra kerül a FOOD Dry funkciója, persze a fedelet felemelve van egy VAC gomb is, amivel elindíthatjuk a vákuumozást, ha a külső cső egyik végét csatlakoztattuk a géphez, a másikat pedig egy műanyag ételeshez. 

Igeen, attól függ, hogy milyen ételt szeretnénk fóliázni, vákuumozni választhatunk száraz étel és nedves étel funkció közül. A LOSKII Vákuumfóliázó ezen felül még két külön funkcióval van ellátva, mely csak a forrasztást még a másik a vákuumozást és forrasztást is magába foglalja.  A gép belsejéről nem nagyon tudunk említést tenni, műanyag és szilikon keveréke, itt kapott helyett a vákuumozáshoz elengedhetetlen fuvóka, szilikon gumis rész, a vákuum kamra, a hegesztő szalag (szép magyar nyelven) és további gumis részek, melyek a tömítésért felelősek.

LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII Vákuumfóliázó gép

Előző
Következő

A csomag tartalma

Vákuumozó gép
220V EU szabványos vezeték
Vákuum tömlő
Nagyobb zacskó, tasakok, melyek előre le vannak vágva, forrasztás után egyszerűen felszakíthatók
Egy nagyobbacska adag zacskó, melyből bármekkora méret készíthető a két végpont leforrasztásával

Tesztüzem

Azt már az elején leszögezem, hogy mindenre is kíváncsi voltam. Volt itthon sima egyszerű zacskó és persze az ő sajátja. Említettem már nektek a készülék oldalán azt a két kis gombot, először nem jöttem rá mi a szerepük, majd hosszas próbálkozás után sikerült. Úgy próbáltam első körben a hegesztést, hogy a gép fedelét csak kézzel lenyomtam, nem fejtettem ki semmilyen erőt a két oldalra, még akkor sem, ha az volt egyértelmű, hogy az a két kis gomb és a fedélben lévő csatlakozónak össze kell érnie ezáltal a fedelet lent tartja a helyén. Aztán 3-4 próbálkozás után rájöttem, hogy erősebben kell megnyomni a két oldalát kattanásig, ekkor bepattannak azok és nem kell fogni a tetőt, valamint ekkor van a legjobb hatása is a kiválasztott folyamatnak. 

A hegesztés igen egyszerű belehelyezzük a zacskót a gépbe, majd erősen megnyomjuk két oldalt a gép szélét, ekkora bepattannak az „kapcsok” a teteje ekkor nem emelhető fel, csak ha két oldalt megnyomod a gombot. Ezután kiválasztod, hogy száraz, vagy nedves húst szeretnénk hegeszteni, majd megnyomjuk a SEAL gombot. A gép jelzi nekünk, hogy dolgozik, majd azt is ha végzett, ekkor megnyomhatjuk a két gombot és a fedél felemelhető. Amikor viszont vákuumozni és hegeszteni is szeretnénk, ekkor a gép „felpörög” megjön a hangja és a kis zöld nyilak, mint KITT-nél elkezdenek cikázni és a vákuum funkció elindul. 

FONTOS, hogy a zacskónak a gép belsejében lévő kis mélyedésben kell lennie különben a vákuumozás nem sikerül, a gép csak próbálkozik kiszívni a levegőt a zacskóból, ekkor a stop gombbal le tudjuk állítani. (3x próbálkoztam mire rájöttem, nem szeretek használatit olvasni úgy valóságosabb a teszt, hisz valljuk be ti hányszor olvassátok el a használatit?). Ha végzett, akkor pedig elkezdődik a zacskónk forrasztása, kivehetjük; a felesleges részt pedig ha szeretnénk levágjuk a késsel.

LOSKII_Vakkumfoliazo_gep_24
LOSKII_Vakkumfoliazo_gep_18
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII_Vakkumfoliazo_gep_14
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII_Vakkumfoliazo_gep_10

Előző
Következő

Akarok egy ilyet!

Értékelés

4.9/5

Én nagyon meg vagyok vele elégedve, ez egy igazán jó kis készülék. Az árát tekintve sem egy horror, mert itthon sem fogsz ennyiért jobbat kapni, sőt. Teszi a dolgát, jelez, ha végzett, ha meg nem jó amit te csináltál, akkor addig próbálkozik még te le nem állítod. Egy apróságot említenék csak meg, de ez már kicsit a kukacoskodás, hogy nekem nagyobbak az ujjaim, ezért a tetején lévő kis kés gombját nehezebb megfogni, illetve le kell fogni néha a zacskót, hogy ne gyűrje fel, el tudjuk kezdeni a vágást, de ez kb a 10-ből egyszer és ez is csak akkor, ha úgy spórolunk a zacskóval, mint én, kiszámoljuk az utolsó centimétereket is.

LOSKII_Vakkumfoliazo_gep_3
LOSKII_Vakkumfoliazo_gep_2
LOSKII_Vakkumfoliazo_gep_4
LOSKII_Vakkumfoliazo_gep_6
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII_Vakkumfoliazo_gep_8
LOSKII Vákuumfóliázó gép
LOSKII Vákuumfóliázó gép

Előző
Következő

A terméket ezen a linken tudod megvenni

További tesztek, cikkek


Összes cikk megtekintése